- Konu Başlıkları
- Diş Kristalini Kimler Yaptırabilir?
- Diş Pırlantasında Hangi Tür Taşlar Kullanır?
- Diş Kristali Nasıl Yapılır? Uygulama Aşamaları
- Diş Kristali Uygulamasının Avantajları
- Diş Pırlantasının Dişe Bir Zararı Var Mıdır?
- Diş Kristali Tedavi Süresi
- Diş Kristali Fiyatları
Diş görüntüsüne estetiklik ve ışıltı kazandırmak isteyenler son yıllarda diş kristallerini tercih etmeye başladılar. Diş pırlantası olarak da bilinen diş kristali, diş yüzeyinde ve kişinin gülüşünde farklılık yaratması açısından beğenilir oldu.
Diş yüzeyinden düşmeleri oldukça zor olan ve düşme durumlarında kolaylıkla yeniden yapıştırılan diş kristalleri ya da diş pırlantaları, her yaşta uygulanabilmesi nedeniyle avantajlı bir estetik diş hekimliği uygulamasıdır. Değişik büyüklüklerde ve şekillerde diş kristalleri gülüşünüzle ışıltı saçmanızı sağlayacaktır. Dişinizin yüzeyine zarar vermemesi ve ağız sağlığı için herhangi bir risk oluşturmaması nedeniyle kolaylıkla kullanılacaktır. Görünüşünüzde farklılık istediğiniz an en iyi seçeneğiniz olacaktır.
Diş Kristalini Kimler Yaptırabilir?
Diş hekimliğinin estetik ve kozmetik alanına giren diş kristali, istenilen yaşta ve istenilen dişlere kolaylıkla uygulanabilir. Hemen herkesin yaptırabileceği diş pırlantası, uzman diş hekimleri tarafından uygulanmalıdır.
Diş kristali uygulanmadan önce kişinin ağız ve diş sağlığının oluşturulması gerekir. Bembeyaz dişlere sahip ağızlarda diş kristalleri daha güzel duracaktır. Bu nedenle ilk olarak diş plakları temizlenebilir, dişler çürüklerden arındırılabilir ve diş beyazlatma uygulaması yapılabilir. Ağız hijyeni ve dişlerinin dizilimi uygun olan herkes diş kristali yaptırabilir.
Diş Pırlantasında Hangi Tür Taşlar Kullanır?
Diş pırlantası seçerken kristal taşlar yerine farklı alternatifler de kullanabilirsiniz. Diş pırlantasına göre daha ucuz olan diş taşları, bütçenize uygun olabilir. Ancak aşındırma yöntemi kullanmadan sadece yapıştırılarak uygulandığı için bu taşların ömürleri daha kısa olacaktır. Yemek ya da meyve yerken uygulanan sert kuvvete bağlı olarak yerinden çıkma riski de olacaktır. Ayrıca çıkarılmak istendiğinde cilaya gerek duyulmadan çıkarılabilir.
Uzun süre diş kristali kullanmak isteyenler doktorlarının önerilerini dinleyerek seçimlerini yapabilirler. Diş pırlantası kaliteli olduğunda dişten düşmesi ya da kırılması imkansıza yakındır.
Diş Kristali Nasıl Yapılır? Uygulama Aşamaları
Diş kristali nasıl uygulanır sorusu diş pırlantalarını satın alacak olanların aklındaki en önemli sorulardan biridir. Yapay taşlar ya da pırlantalar, gelişen teknoloji ile birlikte diş yüzeyinde hiç bir aşındırma yapılmadan özel bir teknikle diş yüzeyine yapıştırılırlar. Özel yapıştırıcılar kullanılarak istenilen dişin yüzeyine kısa süren bir operasyon ile yerleştirilirler.
Normal şartlarda diş yüzeyinden ayrılmaları zor olan diş kristalleri, sert gıda tüketimi nedeniyle dişten ayrıldığında diş hekimi tarafından kolaylıkla yeniden yerine yapıştırılırlar. Diş pırlantası dişe yapıştırılmadan önce diş yüzeyi öncelikle diş taşları veya lekelerinden arındırılır. Diş pırlantası yapıştırılacak diş, pamuk yardımı ile tükürük değmeyecek şekilde çevre dokulardan izole edilir ve işlem gerçekleştirilir. Kompozit bonding denilen özel yapıştırıcılar bu aşamada kullanılır.
Diş pırlantası çıkarılmak istendiğinde ise çıkarma işleminden sonra dişe yapılacak cila uygulaması sayesinde dişin herhangi bir zarar görmemesi sağlanır. Diş kristali nasıl uygulanır sorunuza diş hekiminiz detaylı yanıt verecektir.
Diş Kristali Uygulamasının Avantajları
Diş kristalleri, gülüşünde ve görünümünde farklılık isteyen herkese uygulanması açısından oldukça avantajlıdır. Diş pırlantası uygulaması sayesinde:
- Dikkat çekici bir gülüşe sahip olabilirsiniz.
- Dişleriniz daha güzel görünür.
- Diş beyazlatma işlemi de yaptırarak bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz.
- Özgüveniniz artar ve farklı bir görünüm kazanırsınız.
- Kişisel imajınızı tamamlarsınız.
- Daha rahat ve güzel gülebilirsiniz.
Sizi daha güzel hissettirecek olan diş kristali ve pırlantaları sayesinde mutlu gülüşlere sahip olabilirsiniz. Diş pırlantası nasıl takılır diyorsanız uzman diş hekimlerinden destek alabilirsiniz.
Diş Pırlantasının Dişe Bir Zararı Var Mıdır?
Diş kristali herhangi bir zararı olmayan uygulamalardandır. Diş kristalinin zararı olarak aşırı sert yiyeceklerin tüketilmesi halinde kırılması ve yutulma tehlikesinin bulunmasını gösterebiliriz. Özel bir bakıma ihtiyaç duyulmayan ve günlük ağız bakımının yeterli olacağı diş kristali uygulamalarında uzman diş hekimleri dışında herhangi bir kimsenin müdahale etmemesi önemlidir. Diş hekiminin yapıştıracağı diş pırlantası daha güvenilir ve sağlıklı kullanılacaktır.
Diş Kristali Tedavi Süresi
Diş kristali uygulama süresi oldukça kısadır. 15 – 20 dakika sürecek bir törpüleme ve yapıştırma seansı sonrası günlük hayatınıza rahatlıkla devam edebilirsiniz. Diş pırlantası uygulamasının süresi kaç adet diş yüzeyine takılacak pırlanta sayısına göre değişecektir. Diş pırlantası tedavi süresi hakkında diş hekimleri sizlere bilgi verecektir.
Diş Kristali Fiyatları
Diş kristali fiyatları, seçeceğiniz pırlantanın ücretine, uygulama yapılacak diş sayısına göre değişecektir. Diş pırlantası fiyatları aynı zamanda diş beyazlatma işlemlerinin uygulanıp uygulanmamasına göre belirlenecektir.Yeni bir görünüm ve gülüş isteyenler için diş kristali ideal tercih olacaktır.