- Konu Başlıkları
- Bonding Uygulamasını Kimler Yaptırabilir?
- Bonding Uygulaması Nasıl Yapılır?
- Bonding Uygulaması Tedavisinin Avantajları
- Bonding Uygulaması Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Bonding Tedavisi Süresi
- Bonding Fiyatları
Bonding uygulaması, genellikle diş aralıklarını kapatmak, diş çürüklerinin ve kırıklarını onarmak, çentikli ya da renkleşmiş dişlerin görünümünü değiştirmek için kompozit malzeme kullanılarak onarılmasıdır. Diş boyutlarını değiştirmek için de kullanılan bonding teknolojisi, aynı zamanda genç yaştaki travma veya düşme etkisi ile kırılan dişlerde porselen uygulamasının yapılamadığı zamanlarda da kurtarıcı göreve sahiptir.
Doğal diş şeklindeki yapıların diş yüzeyine tutunarak şekil ve renk bozukluklarının giderilmesini sağlayan bonding sayesinde dişler, eski işlevlerine dönerken lekelenmelerden de arınırlar. Bonding diş uygulaması, dişin yarısının kırık olduğu durumlarda bile rahatlıkla uygulanmaktadır. Diş kusurlarının giderilmesini sağlarken tek seansta acısız ve ağrısız şekilde gerçekleştirilmektedir. Diş teli tedavilerinden sonra destekleyici bir uygulama olarak kullanılabilir.
Bonding Uygulamasını Kimler Yaptırabilir?
Hemen her yaşta uygulanabilen bonding yöntemi, diş yapılarındaki her türlü estetik kaygılarını gidermektedir. Bonding dolgu şeklinde yapılan tedavilerde diş şeklini beğenmeyenler için kişiye özel olarak. yapılmaktadır.
- Dişin rengini veya şeklini değiştirmek isteyenler,
- Dişlerini büyütmek ya da kusurlarını gidermek isteyenler,
- Diş kırıkları olanlar,
- Diş aralarında boşluk olanlar,
- Diş çürükleri olanlar,
- Diş boylarını eşitlemek isteyenler bonding diş uygulaması için uygundurlar.
Bonding uygulaması çok hızlı ve ekonomik bir uygulama olduğu için her bütçeye hitap etmektedir. Bonding diş tedavisi ve diş dolgusu işlemlerinin hasta için yararlı olup olmadığına hekim kontrolleri sonucu karar verilirken alternatif tedaviler yine diş hekimleri tarafından önerilecektir.
Bonding Uygulaması Nasıl Yapılır?
Bonding diş tedavisi, kısa sürede tamamlanan bir uygulama olduğu için diş kırıkları telafisi ya da boy uzatma taleplerinde diş hekimleri tarafından hastalarına önerilmektedir. Bonding dolgu yapılırken öncelikle rengi seçilerek diş yüzeyi pürüzlendirilir. Bonding diş uygulaması ile dolgunun dişe tutunabilmesi için dişe uyumlu bir materyal örtülür. Hazırlanan kompozit dişe uygulanır ve lazer ışığı ile materyal sertleştirilir. Yerleştirme tamamlandıktan sonra şekillendirme işlemi yapılır ve cilalama sonrası hasta günlük hayatına dönebilir.
Ortalama 30 – 60 dakika süren bonding yöntemi, malzemenin kalitesine ve hekimin başarısına daha hızlı tamamlanabilir ve uzun yıllar kullanılabilir. Bonding uygulaması nasıl yapılır sorusu ortodontistler tarafından ilk randevuda cevaplandırılır.
Bonding Uygulaması Tedavisinin Avantajları
Bonding dolgu uygulaması sadece diş kırıklarını tedavi etmekle kalmıyor aynı zamanda gülüş tasarımı için de mükemmel dişlere kavuşmanızı sağlıyor.
Bonding diş tedavisi avantajları:
- Diğer estetik diş uygulamalarına göre daha ekonomiktir.
- Bonding diş tedavisi, diş kırıklarının giderilmesini sağlar.
- Doğal diş formundadır ve fark edilmez.
- Bonding uygulanmış bir dişe, gerektiğinde yeniden bonding işlemi yapılabilir.
- Dişlerin lekelenmeye karşı direncini arttırır.
- Çoğu durumda dişi uyuşturmaya gerek kalmadan tedavi yapılabilir.
- Bonding diş uygulaması kişiye yeniden özgüven ve rahatlık kazandırır.
- En az diş kaybı bonding uygulaması ile gerçekleşir.
- Bonding yöntemi, dişlerdeki aşınma hızlı bir şekilde giderilebilir.
Renkleşmiş dişlere de rahatlıkla uygulanan bonding dolgu sayesinde kanal tedavilerinden ortodontiye kadar diş hekimliği yöntemlerinde maksimum başarı elde edilir.
Bonding Uygulaması Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Bonding diş tedavisi yapıldıktan sonra düzenli ağız bakımının yapılmasına dikkat etmek gerekir. Sert yiyeceklerden kaçınmak, diş temizliğine ve bakımına özen göstermek bonding dolgulara zarar verilmemesi açısından önemlidir.
Tırnak yeme ve kalem ısırma gibi alışkanlıklar dişlerin kırılmasına neden olacağı için bu alışkanlıklardan vazgeçmek gerekir. Aksi taktirde yapılan bonding uygulamalarının kullanımı uzun sürmeyecektir.
Bonding Tedavisi Süresi
Bonding tedavisi, uygulama yapılacak diş sayısına, dişlerdeki deformasyonun ve kırıkların boyutuna, diğer diş hekimliği uygulamalarının gerekli olup olmamasına göre değişmektedir. Hasta doktor uyumu ve ağız sağlığının yeterli olması da bonding diş uygulaması süresine etki edecektir. Bonding yöntemi kısa süren bir işlem olduğu için sosyal yaşamınızı etkilemeyecektir.
Bonding Fiyatları
Bonding fiyatları; kullanılan malzemenin kalitesine, bonding yapılacak diş sayısına, kişinin diğer uygulamalara ihtiyacı olup olmamasına göre değişmektedir. Diş kırıklarına ve boşluklarına göre yapılan tasarımların uygulandığı bonding yöntemi diğer estetik diş hekimliği uygulamalarından daha ekonomiktir. Bonding fiyatları hakkında sağlıklı bilgiyi ilk muayenede alabilirsiniz. Bonding diş uygulaması ücretleri diş klinikleri arası farklılık gösterebilir.
Estetik diş hekimliği yöntemlerinden en hızlı ve etkili olanlardan biri bonding uygulaması ile diş kaybetmek artık kabus olmayacak…