Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma, diş yüzeylerindeki renk ve görünüm bozukluklarını gidermek için yapılan estetik diş hekimliği uygulamalarıdır. Estetik kaygıları ortadan kaldıran, kişinin dişlerinin görünümü ile ilgili sıkıntıların hayatına etki etmesini önleyen, iş ve sosyal yaşamındaki özgüvenini arttıran diş beyazlatma, her yaşta uygulanabilmektedir. Dişlerin yüzeyindeki organik veya inorganik maddelerden kaynaklanan renk bozulmalarını ortadan kaldıran bleaching işlemleri ağız içi sağlığın da oluşturulmasında etkilidir.

Bleaching olarak da bilinen diş beyazlatma tedavisi, kişiye özel yöntemlerle uygulanarak evde ya da diş hekimi kliniğinde uygulanabilmektedir. Uzman diş hekimleri kontrolü dışında yapılan diş beyazlatma uygulamaları etkisizdir ve diş yapılarına zarar verebilir. Düzenli yapılması gereken diş beyazlatma tedavisi, sağlıklı bir gülüş için en etkin yöntemdir.

Diş Beyazlatma Neden Yaptırılmalıdır?

Dişler zamanla beyazlığını ve doğal görünümünü kaybedebilir, çürüyebilir hatta kırılabilir. Bu gibi durumlarda estetik diş hekimliği yollarından bleaching tedavisine başvurularak dişlere eski görünümü ve işlevi kazandırılabilir. Son yıllarda geliştirilen diş beyazlatma yöntemleri ile sağlıklı dişlere kavuşulabilir.

  • Mesleki ve sosyal hayatta daha rahat olmak,
  • İçinden geldiği gibi gülmek,
  • Özgüven kazanmak,
  • Sağlıklı diş görünümüne kavuşmak,
  • Dişlerin sağlığını korumak,
  • Estetik ve doğal dişlere kavuşmak için diş beyazlatma tedavisi yapılmalıdır.

Dişlerin ömrünü de uzatan bleaching tedavisi, aynı zamanda metabolik bozukluklardan kaynaklanan, ilaç kullanımıyla oluşan diş sarılıklarının önüne de geçmektedir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma genel olarak 2 aşamada yapılır. İlk aşamada diş katmanı üzerindeki ve diş minesi yüzey altındaki lekeler çıkarılır, ikinci aşamada ise yeni lekelerin oluşmaması için önlem alınır. Diş beyazlatma nasıl yapılır diyen hastalara 4 farklı yöntem önerilir. İsteyen diş hekiminin önerileriyle evde, isteyen klinikte diş beyazlatma tedavisi görebilir.

Bleaching çeşitleri:

  • Ev tipi diş beyazlatma
  • Ofis Tipi (klinik ortamında ) diş beyazlatma
  • Tek diş beyazlatma (dişin içini beyazlatma)
  • Kombine diş beyazlatma (Hem ev, hem ofis beyazlatma)

Diş beyazlatma tedavisi için bu 4 farklı diş beyazlatma çeşidinden ihtiyacınız olanı doktorunuzla birlikte seçebilirsiniz. Bleaching türünü; ihtiyaçlarınıza, dişlerinizdeki renkleşme düzeyine göre belirleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan bleaching türünü seçtikten sonra diş beyazlatma yöntemi de seçerek tedavinizi hemen olabilirsiniz.

Bleaching (Diş Beyazlatma) Yöntemleri;

  • Kimyasal Bleaching (Diş Beyazlatma)
  • Fototermal Bleaching (Diş Beyazlatma)
  • Fotokimyasal Bleaching (Diş Beyazlatma)

Kimyasal Bleaching (Diş Beyazlatma): Diş beyazlatma yöntemleri arasında en çok tercih edilenlerden biri Kimyasal Bleaching’tir. Bu yöntemde diş beyazlatıcı jel, özel olarak yapılmış diş kalıpları yardımıyla dişlere uygulanır. Ancak diş minesine bir miktar olumsuz etkisi olabileceği için dikkatli olunması gerekir.

Fototermal Bleaching (Diş Beyazlatma): Işın yardımı ile uygulanan diş beyazlatma yöntemi, özel jelin ışın yardımı ile dişe uygulanması şeklinde yapılır. Diş hekimi gözetiminde uygulanması gerekir. Son yıllarda estetik diş hekimliği uygulamalarının en çok tercih edilenidir.

Fotokimyasal Bleaching (Diş Beyazlatma): Fotokimyasal bleaching yönteminde beyazlatma jeli bir UV-lamba (mavi ışık) veya bir KTP lazeri (yeşil ışık) kullanılarak aktive edilir. Kullanılan ışık kaynağının da ayrıca dişi beyazlatıcı etkisi vardır. UV-Işık kullanırken çevre dokuların yaralanmalara karşı korunması gerekir.

Diş kliniği ortamında yapılan diş beyazlatma tedavisi dışında evde de bleaching yapılabilir. Yine doktor kontrolünde olması gereken diş beyazlatma uygulamasında verilen beyazlatma malzemeleri, hekimin belirttiği şekilde kullanılmalıdır.

Diş Beyazlatma Tedavisinin Avantajları

Evde diş beyazlatma, ofis tipi beyazlatma ya da lazerle diş beyazlatma gibi ihtiyaçlara göre uygulanan diş beyazlatma yöntemleri, hem görünüm hem de sağlık açısından avantaj sağlıyor. Diş beyazlatma avantajları:

  • Dişlerinize kaybettiği rengini tekrar kazandırır.
  • Ağız sağlığını korur ve düzgün bir ağız yapısı oluşturur.
  • Doğal ve güzel bir gülüş kazandırır.
  • Diş çürüklerinin ve dişeti hastalıkların önüne geçer.
  • Diş dolgularının yenilenmesini sağlar.
  • Sıcak ve soğuk hassasiyetine karşı dişleri korur.
  • İş ve sosyal yaşamda özgüven kazanmanızı sağlar.
  • Kişisel imaj oluşturmayı sağlar.
  • Estetik kaygılarını giderirken diş sağlığını yeniden oluşturur.

İster evde diş beyazlatma yapın, isterseniz diş hekiminize bleaching yaptırın, dişleriniz mükemmel görünecek. Diş beyazlatma sonrasında ağız bakımınıza da dikkat ettiğinizde uzun süre doğal gülüşünüz korunmuş olacak.

Diş Beyazlatmanın Etkisi Kalıcı Mıdır?

Bleaching, zamanla etkisini kaybeden bir uygulamadır ve tekrarlanması gerekir. Diş beyazlatma sonrasında kişinin ağız sağlığına ve diş bakımına özen göstermemesi dişlerin kısa sürede renkleşmesine neden olacaktır. Çay, kahve, kola ve sigara gibi dişlerin renklenmesine neden olan alışkanlıklardan uzak durmanız gerekmektedir. 6 – 1 yıl içerisinde diş beyazlatma tedavinizi yenileyebilirsiniz.

Kaç Seansta Diş Beyazlatma Yapılır?

Diş beyazlatma uygulamaları tek seansta ve 45 dakika ile 1 saatlik bir süre içerisinde tamamlanır. Dişlerdeki renkleşmeye göre 2.seansa ihtiyaç duyulabilir. Bleaching öncesinde yapılacak dolgu ve diş taşı temizliğine göre de tedavi süresi değişebilir. Ortodonti tedavileri sonrasında da bleaching yapılarak dişlere ideal görünümleri kazandırılabilir.

Diş Beyazlatma Ücretleri

Diş beyazlatma fiyatları her klinikte farklı şekilde karşınıza çıkabilir. Modern beyazlatma tekniklerinin kullanılması, seçilen beyazlatma yöntemi, lazer kullanılması, dişlerdeki sarılığın ve renkleşmenin boyutu, diş çürüklerinin olup olmaması, dolgu tedavisine gerek duyulup duyulmaması da ücretlerin değişkenlik göstermesine neden olacaktır. İlk muayenede yapılacak kontrollerle birlikte diş beyazlatma fiyatları hakkında detaylı bilgi alabileceksiniz.

Dişlerinizdeki renkleşme sizi rahatsız ediyorsa ve rahat şekilde gülümseyemiyorsanız ihtiyacınız; diş beyazlatma! Sağlıklı ve bembeyaz dişler için düzenli bleaching kontrollerinizi ihmal etmeyin.

Yorum Yap